Tien Trouwfilms!

Natuurlijk ben je veel met je bruiloft bezig en ook je omgeving leeft erg met je mee. Om helemaal in de trouwstemming te blijven kun je misschien met een groepje vriendinnen een van deze films bekijken. Een goede fles wijn, wat lekker hapjes en meer dan voldoende zakdoekjes erbij, en je hebt een fantastische avond!

The Bachelor is een remake van Buster Keaton’s ‘Seven Chances’ uit 1925 en vertelt het verhaal van een Jimmy die, wil hij de miljoenen van zijn grootvader erven, voor zijn dertigste moet zijn getrouwd. Tevens moet hij tien jaar getrouwd blijven en binnen vijf jaar kinderen krijgen. Hoewel dit voor veel mensen waarschijnlijk geen al te groot probleem moet lijken, is het voor Jimmy wel een beetje kort dag: morgen wordt hij 30!Daarnaast is het zo dat Jimmy zijn grote liefde onlangs ten huwelijk heeft gevraagd en zij hem weigerde. Ze is van mening dat Jimmy nog helemaal niet bereid is zich werkelijk te binden en het huwelijk ziet als het kwijtraken van zijn vrijheid. Als Jimmy denkt dat zijn vriendin voor haar werk een weekje de stad uit is, gaat hij naarstig op zoek naar een geschikte bruid. Als de pers er lucht van krijgt, wordt Jimmy letterlijk onder de voet gelopen door duizenden witte bruidjes die maar wat graag zijn vrouw voor de komende tien jaar willen zijn. Vanzelfsprekend zit er een prachtig happy end aan deze romantische komedie! Met Chris O’Donnel, Renee Zellweger en bijrollen van o.a. Mariah Carey en Brooke Shields.

Melanie Carmichael, een New Yorkse modeontwerpster wordt ten huwelijk gevraagd door de meest begeerde vrijgezel van de stad. Hij is alles wat ze in een echtgenoot zoekt, vindt Melanie. Er is alleen een klein obstakeltje: Melanie is nog getrouwd met de conservatieve Jake. Ze trouwde Jake toen ze nog op school zat, en Jake weigert te scheiden. Er zit voor Melanie niets anders op dan stiekem naar Alabama te reizen om Jake te overtuigen dat hun huwelijk voorbij is. En dan ontdekt Melanie dat je het meisje we uit het Zuiden kunt halen, maar kun je het Zuiden ooit echt uit het meisje halen?Een romantische komedie waar ‘echte liefde’ mooi in beeld wordt gebracht.Met Reese Whiterspoon, Patrick Dempsey en Josh Lucas.

Ooit besloten Julianne en Michael dat als ze op hun 28e beiden nog niet getrouwd zouden zijn, ze met elkaar oud zouden worden. Met haar 28e verjaardag in zicht herinnert Julianne zich dat, en als Michael een afspraak met haar wil maken weet ze zeker dat hij haar ten huwelijk gaat vragen. Echter, Michael heeft iets anders te vertellen: hij heeft namelijk een lieve vriendin gevonden en trouwt zijn Kimmy over vier dagen!Dat is het moment waarop Julianne ontdekt dat ze toch wel erg veel van hem houdt en ze niet zonder hem wil. Wanneer hij Julianne vraagt of zij zijn getuige wilt zijn, besluit ze om een wig te drijven tussen het aankomend huwelijkspaar. Als ook nog eens een homofiele vriend van Julianne op komt dagen om Julianne bij te staan, is de verwarring compleet. Helemaal als Julianne hem aan iedereen voorstelt als haar verloofde, dit in een verwoedde poging om Michael jaloers te komen.Drie in een huwelijk is teveel, dus voor één personage geen happy end!Met Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz en Rupert Everett.

Uitgangspunt voor Serendipity vormt de al dan niet toevallige ontmoeting tussen Jonathan en Sara tijdens het kerstinkopen voor hun geliefde. Enkele blikken heen en weer en het is duidelijk dat twee wederhelften elkaar gevonden hebben. En toch, na acht gelukzalige uren keren ze gewoon terug naar hun vertrouwde leventje.Het lot zal wel een handje helpen als ze echt voor elkaar bedoeld zijn, zo redeneren ze. Zij schrijft haar telefoonnummer in een tweedehandsboek wat ze op een rommelmarkt achterlaat, en hij schrijft zijn telefoonnummer op een geldbiljet wat hij uitgeeft. Het lot zal hun telefoonnummers wel bij hen terugbrengen…Twee jaar later staat ieder voor zich op het punt om te trouwen (met een ander), maar die ene mooie kerstavond knaagt nog steeds. De dag voor hun huwelijk besluiten Jonathan en Sara dan ook zich nog één keer aan het lot over te geven en gaan op zoek naar elkaar. En voor wie wil weten wat de filmtitel nou eigenlijk betekent, een citaatje uit de film zelf: “When destiny has a sense of humor, you call it serendipity”.Met John Cusack en Kate Beckinsale.

Ook dit is een remake, en wel van de klassieker uit 1950 met o.a. Elizabeth Taylor. In de nieuwere versie is er aan het verhaal echter niet veel veranderd wat het nog steeds tot een vermakelijke film maakt.Nina en George Banks zijn een gelukkig getrouwd koppel uit de middenklasse. Hun leven loopt precies zoals ze het willen en alles gaat hen voor de wind. Wanneer hun dochter Annie terugkomt van haar vakantie in Rome en vertelt zich te hebben verloofd met Bryan MacKenzie, een jongen die ze op vakantie heeft ontmoet is Nina verrukt. George kan echter het idee dat ‘zijn kleine meid’ gaat trouwen niet aan. Dat Bryan een fijne vent is, uit een goede familie en een briljante toekomst tegemoet gaat, maakt voor George geen verschil… Martin Short is ontzettend grappig in de rol van professionele weddingplanner en laat zich niet uit het veld slaan door George die inmiddels in een midlife-crisis lijkt te zijn beland…Met Steve Martin, Diane Keaton, Kimberly Williams en Martin Short.

We maken er vaak grapjes over, maar een goede relatie met schoonouders is wel degelijk aan te bevelen!In deze film ontmoet Greg de ouders van zijn grote liefde Pam. Hij wil niets liever dan haar vader netjes om de hand van zijn dochter vragen, alvorens hij Pam ten huwelijk vraagt, maar het lot lijkt hem niet gunstig gezind. De bruiloft van Pam’s zusje lijkt het meest geschikte moment maar vanaf het begin af aan gaat alles mis. Zo raakt hun bagage op het vliegveld zoek, blijkt haar vader een ex-CIA agent te zijn gespecialiseerd in psychologische profielschetsen maken, laat Greg per ongeluk de kat van zijn schoonvader ontsnappen, het weddingaltaar in vlammen opgaan en het toilet overstromen. Drama na drama voltrekt zich en dat allemaal in een weekendje. Een hilarische film met een happy end!Met Ben Stiller, Teri Polo en Robert de Niro.

Deze film draait om Robbie, een zanger die ooit droomde van een carriÈre als rockstar of schrijver van grote hits, maar nu de zanger van een bandje is die op iedere bruiloft in het dorp speelt.Ohja, en muziekles geeft. Niet het leven wat hij zich voorgesteld had, daar hij hard werkt, weinig verdient en nog altijd in de kelder van zijn zus woont. Echt verrast is de kijker dan ook niet als zijn vriendin Linda, nu hij niet de ster is die ze dacht dat hij zou worden, hem bij het altaar in de steek laat. Worstelend met zijn verdriet leert hij Julia kennen, een serveerster die voor een cateraar werkt en hij dus op diverse bruiloften tegenkomt. Ze worden goede vrienden en als zij gaat trouwen helpt hij met het plannen van haar bruiloft. Zou hij echter niet veel liever hún bruiloft plannen..?Met Adam Sandler en Drew Barrymore

Ike Graham is werkzaam voor een New Yorkse krant als columnist en heeft een groot probleem.Zijn deadline is over een uur, zijn ex-vrouw is zijn bazin en zijn writer’s block maakt overuren. Dan komt hem het verhaal van Maggie ten gehore. Maggie schijnt gek te zijn op verloofd zijn, maar heeft al drie keer eerder een huwelijk op het laatste moment afgeblazen. Het wordt een pittig stukje tekst en zijn bazin – schuine streep – ex-vrouw is er niet echt blij mee. Tenzij hij kan bewijzen dat dit gerucht wel degelijk op waarheid is gebaseerd. Er zit voor Ike niets anders op dan naar Maryland te reizen en de bruiloft van Maggie mee te maken. Ook Maggie heeft een groot probleem: Ike. Ze is woest om zijn column en wil hem bewijzen dat ze wel degelijk kan trouwen. Ike ontdekt dat er meer aan de hand is met Maggie dan alleen moeite met een verbintenis…Met Richard Gere en Julia Roberts.

Mary Fiore is de meest prestigieuze ceremoniemeester voor huwelijken van San Francisco.Omdat ze het zo druk heeft met het realiseren van dromen van anderen, heeft ze geen tijd voor een eigen liefdesleven. Maar dan ontmoet ze de charmante dokter Steve Edison. Ze gaan samen naar de film en het lijkt te klikken. Alleen, al snel blijkt dat Steve de bruidegom is van een bruiloft die Mary regelt. Werk gaat voor en dus laat ze Steve los. Haar vader koppelt haar ondertussen aan een jeugdvriendje, maar kan hij losmaken wat Steve losmaakte in haar? En kun je de bruiloft regelen van de man die je hart een slag sneller liet slaan?Met Jennifer Lopez en Matthew Mc Conaughey

Four Weddings and a Funeral gaat – behalve over echte vriendschap – over het stille verlangen naar de ware en de angst voortijdig in het verkeerde huwelijksbootje te stappen.De charmante hoofdpersoon is een verstrooide dertiger die een spoor van verdrietige ex-vriendinnen heeft nagelaten. Een innemende man, door een vriendin liefdevol een ‘serial monogamist’ genoemd. Op een bruiloft komt hij echter een Amerikaanse tegen, in wie hij tot zijn eigen verbazing gaandeweg zijn grote liefde begint te herkennen. Na een one-night-stand gaan ze ieder hun eigen weg. Ze komen elkaar vaker tegen, en de scene waarin ze vertelt hoeveel minnaars ze heeft gehad en hun kwaliteiten benoemd is grandioos. De dialogen zijn goed opgebouwd, de humor ijzersterk.Met Hugh Grant, Andy MacDowell en David Bower.