Horoscoop van de bruid

Waterman  |  20 januari – 19 februari

De Waterman heeft een zeer sterke persoonlijkheid en een levendige fantasie. De Waterman heeft een grote interesse in het onbekende en verafschuwt het om met de kudde mee te lopen. Een Waterman heeft veel vrijheid nodig. Wil je een Waterman je wil opleggen, dan raak je haar kwijt.

De Waterman staat open voor alles wat anders en nieuw is. Een Waterman wil dan ook graag een unieke japon en zal er niet snel eentje uit een catalogus uitzoeken. Dat wil zeggen, alleen als de mouwen iets meer zus worden en de sleep een beetje zo en de hals moet natuurlijk ook net even anders.

Een Waterman durft ook te kiezen voor kleur, voor aparte accessoires. Voor een bijzondere trouwlocatie of ongebruikelijke uitnodigingen. Een Waterman is een echte vriendin, zolang je haar vrijheid respecteert en haar niet je wil op wilt leggen.

Vissen  |  20 februari – 19 maart

Vissen zijn zeer emotionele mensen die het vermogen om zich in een ander in te leven als geen ander hebben ontwikkeld. Bij het kiezen van een japon kan zij dan ook al in de problemen komen. Een ieder die ze heeft meegenomen wil ze het naar de zin maken en ze vindt het moeilijk om te kiezen voor wat ze zelf mooi vindt.

Vissen zijn vaak een beetje verlegen, maar als je hun vertrouwen hebt gewonnen heb je er een vriendin voor het leven bij. Ze zal altijd proberen je te helpen en er altijd voor je zijn.

Vissen kunnen soms erg emotioneel reageren. Bij het passen van de japon schieten de tranen al toe, bij het uitzoeken van de ringen vloeien er tranen en ook op de trouwdag zelf wordt er heel wat gesnikt. Dit is echter alleen maar kenmerkend voor het gevoelige karakter en met watervaste mascara en voldoende zakdoekjes in je tas is het alleen maar charmant!

Ram  |  20 maart – 20 april

De Ram zit vol energie en kan anderen enorm prikkelen en soms zelfs tot grote daden inspireren. De Ram is erg onafhankelijk en zal het moeilijk vinden rekening te houden met haar partner als het aankomt op het regelen van de bruiloft. Het liefste zou ze het helemaal alleen regelen.

Een ceremoniemeester is voor de Ram enerzijds moeilijk te verkroppen, juist omdat ze het heft zo graag in eigen hand heeft. Aan de andere kant is het voor de Ram bijna noodzaak, immers anders zou ze de hele dag alles aan het regelen zijn in plaats van van haar mooiste dag te genieten!

De Ram heeft een groot temperament. Ze kan snel uit haar slof schieten maar zodra ze haar boosheid heeft geuit is het voor haar weer over ook. Ze is direct, duidelijk en altijd eerlijk. Laat haar alleen werken en de mooiste dingen komen uit haar handen. Een Ram gelooft in eeuwige liefde en is dan ook trouw en loyaal, zowel in relaties als in vriendschappen.

Stier  |  21 april – 21 mei

De Stier heeft een meegaand karakter. Ze vindt alles snel goed en liefde en aandacht geven gaat haar makkelijk af. De Stier wordt niet snel boos, maar heb je het toch voor elkaar gekregen berg je dan maar! Als een Stier boos is duurt het wel even een tijdje voor dat dat weer over is. Daarnaast gooit de Stier alles wat op haar hart ligt er dan in één keer uit en dan zegt ze soms wel eens dingen waar ze later spijt van krijgt.

Een Stier houdt van gemak en comfort. Haar jurk moet prachtig zijn, maar ze piekert er niet over een hele dag op hoge hakken te lopen. Het regelen van zaken gaat een Stier niet makkelijk af. Locatie reserveren, vakantie boeken, liever zou ze dit aan haar aanstaande man overlaten.

Een Stier heeft echter veel geduld. Als iets dan toch geregeld moet worden, dan maar meteen goed. Ze bijt zich er dan volledig in vast en zal het tot een bevredigend einde weten te brengen, hoe lang dat ook mag duren. Haar bruiloft loopt op rolletjes.

Tweeling  |  21 mei – 22 juni

Een Tweeling houdt van uitdaging, nieuwe dingen die ontdekt moeten worden. Voordat zij hun grote liefde ontmoeten hebben ze meestal al enkele relaties achter de rug die vaak om dezelfde reden uit gingen: er kwam sleur in de relatie. Een Tweeling moet je dan ook blijven boeien, anders verslapt haar aandacht.

Haar japon is opvallend, trekt je aandacht, al is dat soms door de eenvoud. Een Tweeling zal niet snel trouwen zonder huwelijksreis, want reizen en nieuwe mensen ontmoeten interesseert haar mateloos. Een Tweeling kan wisselende stemmingen hebben, kennen momenten van groot geluk als ook diepe dalen. Toch duren deze buien nooit lang. Leid haar af met iets nieuws en je hebt haar volledige aandacht terug.

Een Tweeling heeft graag haar familie om haar heen. Zeker op een dag als deze hecht ze aan familiebanden en vriendschappen. Een Tweeling is slim, denkt snel en vindt bijna alles leuk. Geef haar een apart huwelijksgeschenk en ze zal het haar leven lang koesteren.

Kreeft  |  21 juni – 22 juli

De Kreeft is een gevoelig persoon. Niet alleen trekt zij zich zaken snel aan, ook is ze erg gevoelig voor de signalen die haar omgeving uitstraalt. Heeft ze het gevoel dat haar vriendin niet lekker in haar vel zit, dan zal de Kreeft dat als eerste opmerken.

De Kreeft kan ook erg onzeker zijn. Ze denkt snel dat iets aan haar ligt en heeft veel bevestiging nodig als het gaat om liefde en vriendschap. Heeft ze het gevoel dat hij er echt voor haar is en werkelijk van haar houdt, dat ontpopt ze zich in een zelfbewuste vrouw waar hij volledig van op aan kan.

Kwets je een Kreeft, dan merk je dat meteen. Ze kruipt terug in haar schulp, wordt stil en teruggetrokken. Een openhartig gesprek waarin wederzijdse gevoelens goed uitgesproken worden, doen echter wonderen. Voor de Kreeft is een thuis van levensbelang. Ze heeft een plek nodig waar ze zich veilig kan voelen. Een wereldreis waarbij je niet weet waar je morgen slaapt, is voor de Kreeft meestal geen ontspanning. De bruiloft van de Kreeft is tot in de puntjes geregeld. Ze vergeet niets en alle gasten gaan met een tevreden gevoel naar huis. En dat maakt de Kreeft erg gelukkig!

Leeuw  |  23 juli – 22 augustus

De Leeuw wordt niet snel geraakt door de pijl van Cupido, maar als de pijl doel getroffen heeft is het ook goed raak. De Leeuw heeft een sterke persoonlijkheid en als zij eenmaal ergens voor gaat zal ze alles in het werk stellen om haar doel te bereiken. De Leeuw heeft zo haar eigen manier om anderen te laten doen wat zij wil, toch zal ze dit niet snel voor negatieve doeleinden gebruiken.

De Leeuw is gek op aandacht en zeer gevoelig. Een kleine attentie doet een Leeuw veel goed. Soms zit haar trotse karakter haar wel een beetje in de weg, maar vaker dwingt haar eigen wil slechts respect af. Een Leeuw wil een jurk waar iedereen het nog jaren later over heeft. Opvallend en sprankelend, ze wil de absolute ster zijn van de dag.

Een Leeuw is eerlijk maar vindt het soms wel moeilijk om haar gevoelens onder woorden te brengen, zeker als ze kwetsend over kunnen komen. Vergeef haar haar directheid en je hebt een vriendin uit duizenden.

Maagd  |  23 augustus – 22 september

Een Maagd heeft een heldere kijk op mensen en situaties. Ze is creatief en als er iets fout is gegaan is zij de eerste die dat ziet en het ook aan kan pakken. Tact is soms dan wat ver te zoeken en kan tot botsingen leiden. Toch heeft de Maagd nooit kwaad in de zin en bedoelt ze het alleen maar goed. Haar heldere kijk op mensen kan ook in haar nadeel werken. Ze stelt hoge eisen aan zichzelf en verwacht dat ook van anderen. Dit leidt vaak tot een gevoel van teleurgesteld zijn in anderen.

Een Maagd is stipt en netjes. Een chaotisch buro maakt dat een Maagd niet tot werken in staat is. Een Maagd heeft veel voor anderen over, en zal haar eigen wensen en belangen opzij zetten als ze daarmee iemand waar ze om geeft gelukkig kan maken. Om deze eigenschap hebben Maagden vaak veel vrienden.

Een Maagd hoeft geen toeters en bellen op haar bruiloft. Een mooie japon die bij haar past en de mensen om haar heen waar ze van houdt zijn vaak al voldoende.

Weegschaal  |  23 september – 22 oktober

De Weegschaal hecht veel waarde aan rust en harmonie. Ze is gevoelig, warm en houdt van gezelschap. Verre reizen zijn aan haar niet besteed, tenzij er kunst en cultuur te bezichtigen valt. De Weegschaal is dol op mooie dingen.

Een Weegschaal heeft problemen met keuzes maken. In elke japon ziet ze wel iets wat haar behaagt en ze past er dan ook een heleboel. Toch zal ze haar hart moeten laten kiezen en wat meer vertrouwen in haar keuze moeten hebben. Want uiteindelijk weet ze zelf heel goed wat ze werkelijk mooi vindt.

Een Weegschaal kan heel goed de verschillende kanten van een verhaal toelichten. Ze is goed in het geven van adviezen op het gebied van liefde en relaties omdat ze de visie van beide partijen begrijpt. Vraag haar echter niet om een oplossing, want die heeft ze niet. Een Weegschaal is gul en loyaal, en een fijne vriendin.

Schorpioen  |  23 oktober – 21 november

Een Schorpioen houdt van iemand met hart en ziel. Liefde en trouw zijn voor haar heel belangrijk. Gaat iemand niet serieus met de liefde of een relatie om, dan heb je aan de Schorpioen een verkeerde. Toch vindt ze het moeilijk om haar gevoelens onder woorden te brengen en dus uit ze zich meestal lijfelijk. Dit maakt een Schorpioen tot een hartstochtelijke partner.

Een Schorpioen kan slecht tegen kritiek en gaat vaak ook meteen in de aanval. Toch is ze over het algemeen vrolijk en aangenaam gezelschap. Heb je echter de woede van de Schorpioen op weten te wekken, dan kun je beter even een rustig plekje opzoeken, want de Schorpioen raast gedurende lange tijd door.

De bruiloft van de Schorpioen zal er een vol romantiek zijn. Alles, van de uitnodigingen tot de muziek zal in het teken van de liefde staan. Een japon uitzoeken is voor haar meestal geen opgave. Ze wordt in een oogopslag verliefd op de japon van haar dromen.

Boogschutter  |  22 november – 21 december

Een Boogschutter heeft geen ochtendhumeur. Ook geen middag- of avondhumeur trouwens, want ze is altijd positief ingesteld, vrolijk en vriendelijk. Mensen vinden het heerlijk om bij haar in de buurt te zijn en ze is zelf ook graag bij mensen in de buurt. In haar huis voelt iedereen zich welkom.

Een Boogschutter heeft ontzettend veel energie en die raakt ze kwijt op verschillende manieren. Sporten is een geliefde bezigheid, maar ook in spelletjes, telefoneren of haar huis nog gezelliger maken kan ze haar energie kwijt. De bruiloft van de Boogschutter wordt lang van te voren geregeld, zodat alles gaat zoals ze het graag hebben wil. En met haar innemende manier van met mensen omgaan lukt dat haar ook zonder moeite.

De Boogschutter heeft een hekel aan grenzen. Graag gaat ze haar eigen gang en zeker als de grenzen door anderen opgelegd worden wil ze nog wel eens protesteren. Een Boogschutter heeft veel vrienden en haar gastenlijst is lang.

Steenbok  |  22 december – 20 januari

De Steenbok verheugt zich op haar bruiloft maar jaagt geen moeilijk uitvoerbare dromen na. Het koetsje met 6 witte paarden is niet haar eerste prioriteit. Ze is praktisch ingesteld en wil een romantische bruiloft zonder gedoe. Een japon uitzoeken vindt ze eigenlijk wel al ‘gedoe’ ook al geniet ze er minstens zo van. Alle aandacht die bij bruidje-zijn hoort vindt ze heerlijk en angstaanjagend tegelijk.

Een Steenbok is een harde werker. Ze zet zich voor de volle honderd procent in, en dat geldt zowel voor haar baan als haar relatie. Opgeven zal ze niet snel doen, een huwelijk is dan ook voor altijd. De Steenbok is eerlijk en kent geen scrupules. Ruzies worden uitgesproken en zij begint weer met een schone lei. Haar vriendschap is blijvend.

Een Steenbok kan soms wat onzeker zijn en bevestiging nodig hebben. Toch zal ze daar niet snel om vragen. Kleine attenties maken dat ze zich geliefd en begrepen voelt. Haar gasten voelen zich op haar bruiloft allemaal gewenst en bijzonder.