Waarom is kleur belangrijk

De meeste bruiden geven nog altijd de voorkeur aan wit. Maar natuurlijk mag je helemaal zelf beslissen in welke kleur jij je ja-woord wilt geven. 

Beken kleur & varieer

Tegenwoordig zijn kleuren als rood, roze en zwart ook erg populair. Veel bruidjes vinden het leuk om de aankleding van de dag een kleurtje te geven, en dan denken we aan bijvoorbeeld de trouwkaarten, het gastenboek, de menukaart of de give-aways.

Bij het geven of samenstellen van een boeket kun je, als je wilt, rekening houden met de symbolische betekenis van kleuren. Houdt er echter rekening mee dat symboliek gevoelig is voor tijd en evolueert door de jaren heen. Bovendien zijn er ook in kleuren altijd trends. Natuurlijk raden wij je aan te gaan voor dat wat je gewoon mooi vindt, maar het is altijd aardig om te lezen wat de meeste mensen ervaren bij een bepaalde kleur.

1. GEEL

vrolijkheid, activiteit, vriendschap, energie, groei, kracht, liefdevol, licht, optimisme, koestering, stralend, vreugde, warmte, voorjaar, zon.

1. oranje

koningshuis, vrolijkheid, aandacht, beweging, extravert, energie, feestelijkheid, gezelligheid, optimisme, plezier, sportiviteit, vitaliteit, warmte, kracht.

1. rood

hartstocht, daadkracht, decadentie, kracht, liefde, luxe, romantiek, rijkdom, stijl, verleiding, warmte, levenskracht, zwoel.

1. Roze

romantiek, geboorte, ingetogen, meisjesachtig, onschuld, schattig, tederheid, teer, zacht, zoet, blijdschap.

1. wit

onschuld, eenvoud, stilte, feestelijkheid, frisheid, geboorte, helderheid, kalmte, licht, liefde, naturel, puurheid, reinheid, sneeuw, volmaaktheid, vroomheid, waarheid, maagdelijkheid, zuiverheid.