Meest gestelde vragen aan Mary

Heb je een vraag voor Mary? Klik hier! Mary zal dan proberen jouw vraag te beantwoorden. Misschien is jouw vraag echter al eens eerder gesteld, wellicht kun je dus eerst de vragen op deze eens doorlezen.

Ik las in een magazine dat je minstens een jaar van te voren moet starten met het uitzoeken van een japon. Moet dat echt zo lang van te voren? Niet dat ik het erg vind, ik heb er al reuze zin in! Ik trouw zelf over anderhalf jaar. Wanneer kan ik het beste mijn afspraak met je maken?

Groetjes,

Bianca

Reactie van Mary

Lieve Bianca,

Het is heel eenvoudig: je komt langs wanneer jij er aan toe bent! Sommige bruidjes willen heel graag een jaar, of soms nog eerder, van te voren komen. En andere bruidjes vinden dat veel te vroeg.

Het uitzoeken van een japon is uniek moment, waar je nog lang met plezier aan terugdenkt. Dat betekent dus dat je de afspraak moet maken als je er zelf helemaal klaar voor bent!

Het is een keertje voorgekomen dat een dame de winkel in kwam die dezelfde middag zou gaan trouwen. Eigenlijk wilde ze in een eenvoudige jurk trouwen, maar ’s morgens bij de kapper bedacht ze opeens dat ze toch een echte bruidsjapon wilde. En we hebben het gered!

Natuurlijk is dit voor zowel de bruid als voor ons niet de meest ideale situatie, maar we komen er altijd uit! Maak dus een afspraak als je er aan toe bent, want dan sta je ook open voor jouw japon!

Liefs,

Mary

Hallo Mary,

Ik heb over vijf weken een afspraak met je in de Witte Markies. Ik vind het leuk om iemand mee te nemen maar ik kan niet zo goed kiezen. Zowel mijn moeder, schoonmoeder als beide zusjes hebben gezegd dat ze graag meewillen, en zelf wil ik eigenlijk graag mijn beste vriendin mee. Hoeveel mensen mag ik eigenlijk meenemen?

Met vriendelijke groet,

Annette van Dalen, Scherpenzeel.

Reactie van Mary

Lieve Annette,

Daar zijn natuurlijk geen regels aan verbonden. Een bruidsjapon uitzoeken is een heel bijzonder en speciaal moment. Ik adviseer dan ook altijd iemand mee te nemen die je nauw aan het hart ligt.

Misschien is dat in jouw geval wel je moeder, schoonmoeder, zus of beste vriendin. Ik denk dat het leuker voor jezelf is als je niet teveel mensen meeneemt, want iedereen heeft een eigen mening en het kan best verwarrend zijn als er teveel mensen zijn die vertellen wat ze mooi en niet mooi vinden. Daarbij is het kiezen van een japon zo bijzonder dat het wellicht intiemer is als je daar slechts één of twee mensen bij uitnodigt.

Ook blijft de verrassing groter als maar heel weinig mensen van te voren je keuze hebben gezien! En dat betekent dat jij als ster op zult komen en een verpletterende indruk zult maken!

Groetjes,

Mary

Hallo Mary,

Al sinds mijn puberteit ben ik zwaarder dan ik zou willen. Het liefste zou ik voor mijn bruiloft nog wat kilootjes verliezen, maar ik verwacht geen wonderen en zal evengoed een grotere maat dan gemiddeld hebben. Is dat erg?

Heb je wel grote maten? Ik zie ook best een beetje tegen het passen op. Toch wil ik erg graag een hele mooie japon!

Liefs,

Manuela

Reactie van Mary

Lieve Manuela,

Natuurlijk is het voor ons geen enkel probleem! Het is zelfs zo dat een maatje meer tegenwoordig juist de meest gangbare maat is hoor! Maar we hebben vele japonnen in diverse maten, we vinden beslist een japon die jij mooi vindt en maken die vanzelfsprekend helemaal passend. Belangrijk is dat jij je prettig voelt in je japon!

Over het passen hoef je je ook niet druk te maken. Ik of één van mijn meisjes zal helpen met het aantrekken, en verder hoeft niemand mee te kijken. Pas als jij je helemaal lekker voelt in je japon kom je de paskamer uit. Ik weet zeker dat we een japon zullen vinden waar je helemaal gelukkig mee bent!

Groetjes,

Mary

Hallo Mary,

Al sinds mijn puberteit ben ik zwaarder dan ik zou willen. Het liefste zou ik voor mijn bruiloft nog wat kilootjes verliezen, maar ik verwacht geen wonderen en Enkele maanden geleden heb ik al een afspraak geregeld, over een paar weken kom ik bij je in de winkel. Nu is het echter zo dat ik in verwachting ben! Helemaal te gek natuurlijk, maar op de grote dag zal ik zes maanden zwanger zijn! Wat nu?

Groetjes,

Lonneke uit Drachten.

Reactie van Mary

Lieve Lonneke,

In de eerste plaats gefeliciteerd met je zwangerschap! En natuurlijk is je zwangerschap geen enkel probleem! We kunnen immers een japon aanpassen aan je buik. Je bent beslist niet de eerste bruid die trouwt terwijl ze in verwachting is. Ik weet zeker dat we een japon vinden waar jij en je buik heel gelukkig mee zijn!

Met het passen houden we rekening met het feit dat je nog een beetje zult groeien en we passen hem enkele dagen voor de grote dag nog eens helemaal door zodat je japon je als gegoten zit. Ook jij en je kindje zullen stralen op je grote dag!

Groetjes,

Mary